Stévie
Stévie je rostlina, z jejichž částí se získává naprosto přírodní sladidlo, což už věděli dávní obyvatelé a tato vlastnost samozřejmě přetrvává přes spoustu generací až dodnes. Nikdy se jí nevyrovná rafinovaný cukr, protože ten prochází řadou umělých procesů, jenž nejsou tak úplně pro naše lidské tělo vhodné. Můžete například vyzkoušet vynikající sušenou stévii. Samozřejmě výrobků je mnohem více, takže je na každém, co mu bude vyhovovat nejvíce. A teď si povíme o jedné zajímavosti, která není až tak známá. Stévie nemá vůbec žádné kalorie, a proto ji volí lidé, co drží dietu nebo chtějí prospět svému zdraví. stévie na zmrzliněTakže si hubnutí můžete pořádně osladit, což se Vám jen tak nepoštěstí. Vše do funguje díky speciální přírodní látce, jenž zajistí, že je tento produkt mnohem více sladký než obyčejný cukr. Takže s dávkováním s dejte pozor, protože opravdu velice dobře sladí. Pokud Vás trápí pálení žáhy, tak i tento problém Stévie vyřeší. Navíc se z ní nekazí zuby, což je u cukru veliká výhoda, a proto neváhejte a vyzkoušejte ji také.kvetoucí stévie
Kokosový cukr
Kokosový cukr je hned další naprosto přírodní sladidlo, jenž se i díky svým výborným vlastnostem zažívá u nás poměrně velké rozšíření. A proto ho už i větší řetězce zařazují do svého sortimentu. Jak už z názvu můžete poznat, tak se získává z kokosových palem. Z poupat květů se posbírá bílá tekutina, jenž se poté suší a zůstanou z ní nádherné hnědé krystalky. Tento proces probíhá pomalu za poměrně nízké teploty, tak abyste nepřišli o žádné vitamíny a přírodní látky. Navíc jednou z těchto látek je anilin, jenž výrazně prospěje naší trávící soustavě, což hodně z nás opravdu potřebuje. Můžete s ním sladit nespočet věcí a dodá naprosto vynikající sladkou chuť. Zajisté i v létě oceníte si udělat pomoví kokosového cukru výborný sladký koktejl, jenž Vás v nesnesitelném vedru dokonale osvěží.